Interview voorseizoen - 2024 - Liam Everts


 

Hallo Liam, het is een tijdje geleden… En we hebben een paar vragen voor je!

Hoe ging de wintertraining bij jou?

Best aardig! Ik heb een lange tijd in Portugal doorgebracht en ben een tijdje naar Spanje geweest (Red Sand). Dat ging allemaal goed. Tijdens de lange periode in Portugal heb ik ook heel goed kunnen trainen, samen met Pauls Jonass en Alberto Forato. Het testen in de winterperiode ging goed en ook de fotoshoot was geweldig! Ik voel me nu goed.

Hoe kijk je terug op je MX2023-seizoen 2?

Het was voor mij een geweldig seizoen. Natuurlijk zijn er altijd dingen die verbeterd kunnen worden, dus dat proberen we dit jaar te verbeteren. Maar er waren veel positieve dingen die we dit seizoen zeker meenemen.

Wat is jouw leukste herinnering aan 2023?

Er waren verschillende mooie momenten in 2023! Het winnen van mijn eerste Grand Prix in Duitsland was natuurlijk fantastisch, maar ook de ervaring in Indonesië heeft op mij een hele grote indruk achtergelaten. Dat was echt een leuke reis. En natuurlijk ook de Grand Prix in Arnhem en Turkije die ik won. Die zal ik nooit vergeten.

Welk moment uit 2023 zou jij graag willen vergeten?

*Liam lacht* Ik denk dat de Grand Prix van Portugal – en vooral die zondag – er één was om snel te vergeten zo snel mogelijk. Dat was een zware opgave. Maar dat hoort bij de sport en het was zeker een leermoment daar.

Je gaat meedoen aan een aantal races voorafgaand aan het seizoen. Kijk jij daar naar uit?

Zeker! Ik heb er zin in en het is ook een goed moment om te kijken wat de sterke en zwakke punten zijn. Dingen waar we mogelijk aan kunnen werken voordat we naar Argentinië vertrekken.

Volg jij het Supercross-seizoen in de VS?

Ja, ik vind het heel interessant. Ik denk niet dat er ooit zoveel talent aan de start heeft gestaan ​​als dit jaar. Het wordt dus een heel interessant Supercross-seizoen!

Welke nummers staan ​​momenteel op jouw best gespeelde Spotify-lijst?

*Lacht nog eens* Ik ga het nu meteen checken! Ik luister veel naar Foreigner (muziek uit de jaren 80). Maar ook 21 Pilots komen momenteel veelvuldig voorbij, net als Fleetwood Mac, Praga Khan en Limp Bizkit. Een mix van allerlei dingen :)