Raceverslag - Argentinië 2023De 1e GP in Argentinië staat in de boeken, hoe is het gegaan?

Het was mijn eerste keer in Argentinië en allereerst wil ik zeggen dat de baan, de kraai en de algehele sfeer geweldig was! Ik denk dat het een van mijn favoriete huisartsen is.

Het gevoel op de motor was het hele weekend goed. Ondanks dat ik de polsblessure verzorgde en me een paar dagen een beetje misselijk voelde, voelde ik me nog steeds goed op het goede spoor.

De kwalificatieheat verliep beter dan verwacht met een 5e startplaats die ik wist in te halen voor de vierde plaats en die vast te houden tot aan de finish. Een goede keuze voor de startopstelling op zondag en mijn eerste kampioenspunten voor 2023!

In de eerste manche was mijn start helemaal in de war. Door het natte wegdek bij het starthek spinde mijn achterwiel door en ging ik bijna over mijn stuur bij de start. Ik ging als laatste dood de eerste bocht in. Door een paar crashes in de eerste ronde te vermijden en een goede snelheid te maken, haalde ik de 7e plaats aan het einde van de eerste ronde! Ik voelde me goed en mocht zelfs even de strijd aangaan met mijn teamgenoot. Uiteindelijk klom ik naar de 5e plaats in de eerste race van het seizoen.

De tweede race begon veel beter dan de eerste, maar na een paar ronden werd ik behoorlijk agressief gepasseerd door De Wolf. Ik kon zijn achterwiel niet ontwijken en ging behoorlijk hard naar beneden. Daarna was mijn goede gevoel weg en had ik moeite om weer in een goede positie te komen. Ik maakte zelfs nog een fout in mijn eentje toen ik weer op de 11e positie lag. Ik gaf niet op, want elk punt telt. Maar ik kwam pas terug naar de 13e plaats in de 2e race van de dag.

Over het algemeen eindigde ik het weekend op de 9e plaats. Het gevoel was goed, zo naar beneden gaan in de tweede manche was een beetje onnodig, maar ik kijk er nu al naar uit. Ik hoop mijn resultaat te verbeteren en beter te doen in Sardinië (Italië) over twee weken!