Het seizoen 2023 staat op het punt te beginnen...


De 1e GP van het seizoen komt dichterbij, hoe verliepen de voorbereidingen voor het seizoen?

Mijn wintervoorbereidingen zijn goed verlopen! Ik had een vrij zware crash tijdens de training, vlak voor de eerste race van het Italiaanse internationale kampioenschap in Ponte a Egola. Gelukkig zonder gevolgen. Verder verliepen de wintervoorbereidingen zoals ik had gehoopt.

Heb je in het verleden in Argentinië gereden?

Ik heb nog niet in Argentinië gereden. Normaal gesproken had ik vorig jaar de GP gereden. Maar helaas kon ik er toen niet bij zijn vanwege mijn vingerblessure. Dus ja, een nieuw nummer voor mij!

Heb je doelen voor de eerste GP van het seizoen?

Ik heb geen echte verwachtingen of doelen voor de eerste GP. Natuurlijk hoop ik een goede race te rijden en een goed beeld te krijgen van waar we op dit moment staan. Van daaruit bouwen we het hele seizoen door. Ik probeer kalm te blijven over verwachtingen en doelen. Het is een lang seizoen en ik bekijk het race per race.

Wat vind je van de regelwijziging voor de kwalificatierace?

Momenteel weet ik niet zo goed wat ik moet denken van het nieuwe reglement voor de kwalificatierace. De top 10 renners zullen nu zaterdag punten scoren. Maar het is voor iedereen nieuw, dus het zal voor iedereen een aanpassing zijn. Het is op dit moment moeilijk om de impact van de regelwijziging te beoordelen.

Hoe is de nieuwe Factory KTM-fiets?

Ik begin dit jaar niet alleen met een nieuwe motor, maar met een heel nieuw team voor mij (KTM Red Bull Factory Racing). De fiets is erg goed en bevalt me ​​goed. Ik voelde me er meteen goed op, dus dat was geen grote aanpassing voor mij.

Nieuw team, nieuwe manager! 

Haha, ja. Tony (Antonio Cairoli) als teammanager hebben is erg fijn. Tijdens de wintervoorbereidingen heb ik veel tijd met hem doorgebracht in Rome. We trainden bijvoorbeeld ook samen op starts. Ik voel me goed en klaar om volgende week te gaan racen!